El-luksus fra Cadillac

General Motors satser på ny hybridteknologi - nå også i luksusutgave.

El-luksus fra Cadillac
Publisert
Sist oppdatert

Cadillac Converj er Cadillac og General Motors' luksusutgave av den kommende Chevrolet Volt. Verken Converj eller Volt kommer på markedet før om et par år, men begge har fått mye oppmerksomhet i bilbransjen. Bilene er nemlig hybridbiler, der hoveddrivkraften er elektrisitet. Converj ble nylig fremstilt på Detroit Auto Show.

Les om den mindre luksuriøse tvillingen, Chevrolet Volt, her.

Kuriøst

Converj er en konseptbil, og det er ennå svært usikkert når denne luksusutgaven fra Cadillac kommer på markedet. Sikkert er det at produksjonen av dens "forgjenger" Chevrolet Volt begynner på høstparten i 2010. En Opel-versjon vil visstnok også komme, men vil nok drøye ytterligere et år eller to.

Det kan nok fremstå som litt kuriøst at GM satser på en slik luksusbil, med tanke på den krisen som de gjennomgår nå. Allikevel fremstår Converj-planene som enda et tegn på at bilindustrien tar el- og hybridbilenes fremtid svært så seriøst.

Se bildene nederst i artikkelen.

Elektrisk hybrid

Denne fireseteren fra Cadillac skal altså bli bilprodusentens bevis på at deres elektriske motorteknologi, kalt Voltec, har styrke nok til å drive en fireseters luksus-coupé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.