Gjenbrukes på Bislett

Elbil-batteriene kan vare i 22 år

Nissan har analysert batteriene i 400.000 elektriske Leaf. Konklusjonen er at de i snitt vil ha en levetid på 22 år. Nå gjenbrukes batterier til energilagring på Bislett.

VARER LENGE: Analyser som Nissan har gjort av batteriene i 400.000 europeiske Nissan Leaf, viser at batteriet kan vare minst ti år lenger enn bilen. Her med tidligere Nissan-sjef Carlos Goshn, som var hjernen bak Nissans elbil-satsing. Foto: Nissan
VARER LENGE: Analyser som Nissan har gjort av batteriene i 400.000 europeiske Nissan Leaf, viser at batteriet kan vare minst ti år lenger enn bilen. Her med tidligere Nissan-sjef Carlos Goshn, som var hjernen bak Nissans elbil-satsing. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var under en konferanse i Gøteborg nylig, at sjefen for Nissan-Renault Energy, Francisco Carranza, fortalte om analysen som var gjort av batteriene i 400.000 elektriske Leaf som er solgt i Europa etter introduksjonen i 2011. Bilprodusenten har studert alt fra lademønster til hvor mye batteriene taper effekt etter hvert som de blir brukt.

Lever i 22 år

- Data fra våre analyser, viser at batteriene vil overleve selve bilen med 10-12 år. Vi regner med en gjennomsnittlig levetid på bilen på 10 år i de fleste Europeiske land, mens batteriene ser ut til å kunne vare i 22 år. Det betyr at vi må ta vare på disse batteriene og finne andre områder å gjenbruke dem på, fortalte Carranza til Automotive News.

Nissan har flere prosjekter som viser hvordan de brukte elbil-batteriene kan brukes.

Gjenbruk på Bislett

I fjor ble Bislett stadion i Oslo Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Det har i tillegg et energilagringssystem med brukte batterier fra Nissan Leaf.

– Energilagringssystemet som er etablert på Bislett vil gi oss en langt bedre utnyttelse av energiproduksjonen fra solcellepanelene, og styringssystemet vil bidra til å redusere energibruken, sa direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby da anlegget ble åpnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer