Noen du vil savne?

Elbil-boomen dreper disse bilene

Noen har en lang og tro tjeneste bak seg. Andre har vært her bare kort tid. Elbil-boomen og nye utslippskrav har drept disse bilene.

FORSVANT: Volvos minste bil, V40, ble tatt ut av produksjon i sommer. Den var bygget på en gammel plattform som ikke kunne elektrifiseres. Foto: Volvo
FORSVANT: Volvos minste bil, V40, ble tatt ut av produksjon i sommer. Den var bygget på en gammel plattform som ikke kunne elektrifiseres. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Ved inngangen til et nytt år leser vi om alle de nye bilene som kommer på markedet, der fabrikkene trår til med storslåtte lanseringer.

Men det er også en del bilmodeller som takket for seg i 2019 og flere som forsvinner i 2020. Noen har vært i salg i flere tiår. Andre har hatt et kort og lite suksessfullt opphold. Dette skjer som regel i stillhet. At en modell forsvinner er lite å feire for en bilprodusent.

Slipper ut for mye

Vi har sett på noen av de mest kjente bilene som har forsvunnet i løpet av det siste året eller vil forsvinne i løpet av 2020.

Men trolig er dette bare starten. Etter hvert som bilprodusentene ser at noen modeller trenger store og kostbare oppgraderinger for å kunne bidra til at EUs nye utslippskrav på 95 gram per kilometer nås, vil flere forsvinne.

Nå er det elektriske biler som fabrikkene bruker mest penger på å utvikle. Bensin- og dieselbiler bygget på gamle plattformer lar seg ikke enkelt bygge om til å gå på strøm.

Familier kjøper SUV

Mange modeller forsvinner også fordi kundene nå etterspør andre biltyper enn for bare noen få år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer