Salg av elektriske biler

Elbil-eksplosjon

Nær halvparten av samtlige elbiler på verdensbasis blir solgt i år.

TESLA MODEL Y: Tesla topper salgsstatistikken både i Norge og på verdensbasis. Foto: Fred Magne Skillebæk/Elbil24
TESLA MODEL Y: Tesla topper salgsstatistikken både i Norge og på verdensbasis. Foto: Fred Magne Skillebæk/Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Salget av elbiler er tilbake på sporet.

Det melder nettstedet EV-Volumes, som sporer salgsstatistikk for blant annet elbiler og ladeinfrastruktur på verdensbasis.

Ifølge tallene ble det levert 2,65 millioner elbiler verden rundt i årets første kvartal, noe som er en økning på 168 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i 2020, som vel å merke var et annerledesår.

Totalt anslår EV-Volumes at det vil selges 4,4 millioner helelektriske biler på verdensbasis i 2021. Ettersom det totale salget av elbiler rundet 10 millioner i august, betyr at det nærmere halvparten av samtlige solgte elbiler, selges i år.

Tesla er salgsvinneren

Tesla er så langt den globale salgslederen med 386 000 leveranser, i løpet av første halvdel av 2021, etterfulgt av General Motors med 221 000 og Volkswagen med 172 700 leveranser, ifølge EV-Volumes.

Det er fortsatt et stykke bak bensin- og dieselbilene.

Til sammenlikning selges det årlig 23 millioner biler med forbrenningsmotorer i Kina, 17 millioner i USA og over 5 millioner i Japan, skriver det svenske nettstedet Mestmotor.

TEST: Elbilen til Honda er inspirert av en 70-talls Honda Civic. Manges tanker går nok også til en tidlig generasjon av bestselgeren Volkswagen Golf eller andre europeiske kombikupeer fra 70/80-tallet. Video/Reorter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

I Norge er det registrert over 450 000 elbiler, viser tall fra Elbilstatistikk.no. Så langt i år er Tesla Model 3 den mest populære elbilen (9282 registrerte), foran Volkswagen ID.4 (6448), Audi E-tron (5545) og Ford Mustang Mach-E (5151).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer