Salg av elektriske biler

Elbil-eksplosjon

Nær halvparten av samtlige elbiler på verdensbasis blir solgt i år.

TESLA MODEL Y: Tesla topper salgsstatistikken både i Norge og på verdensbasis. Foto: Fred Magne Skillebæk/Elbil24
TESLA MODEL Y: Tesla topper salgsstatistikken både i Norge og på verdensbasis. Foto: Fred Magne Skillebæk/Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Salget av elbiler er tilbake på sporet.

Det melder nettstedet EV-Volumes, som sporer salgsstatistikk for blant annet elbiler og ladeinfrastruktur på verdensbasis.

Ifølge tallene ble det levert 2,65 millioner elbiler verden rundt i årets første kvartal, noe som er en økning på 168 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i 2020, som vel å merke var et annerledesår.

Totalt anslår EV-Volumes at det vil selges 4,4 millioner helelektriske biler på verdensbasis i 2021. Ettersom det totale salget av elbiler rundet 10 millioner i august, betyr at det nærmere halvparten av samtlige solgte elbiler, selges i år.

Tesla er salgsvinneren

Tesla er så langt den globale salgslederen med 386 000 leveranser, i løpet av første halvdel av 2021, etterfulgt av General Motors med 221 000 og Volkswagen med 172 700 leveranser, ifølge EV-Volumes.

Det er fortsatt et stykke bak bensin- og dieselbilene.

Til sammenlikning selges det årlig 23 millioner biler med forbrenningsmotorer i Kina, 17 millioner i USA og over 5 millioner i Japan, skriver det svenske nettstedet Mestmotor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer