Elbil eller ladbar hybrid?

Disse ladbare bilene velger vi.

MEST SOLGTE: VW e-Golf ble landets mest solgte ladbare bil til og med juli i år, når elbilene og de ladbare utgavene legges sammen.  Foto: VW
MEST SOLGTE: VW e-Golf ble landets mest solgte ladbare bil til og med juli i år, når elbilene og de ladbare utgavene legges sammen. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske kunder har trykket elbiler og ladbare hybrider til sitt bryst, mye takket være avgiftsreduksjoner og andre brukerfordeler.

For øyeblikket finnes det 19 ladbare hybrider på markedet, og 15 helelektriske biler. I tillegg finnes det foreløpig tre hydrogenbiler. Men hvilke modeller med ladekontakt selges det egentlig mest av?

Marginale forskjeller

For elbilene er de første EK-registrerte bilene allerede ute og ruller på veiene. Det kan være at det fortsatt ligger igjen et og annet EL-skilt ute hos en forhandler, men serien er så godt som oppbrukt. Bare i første halvår i år har det trillet 12.852 rene batterielektriske biler ut på markedet.

Er dette mer eller mindre enn de ladbare hybridene?

Vel, ut juli var det marginal forskjell, for i samme periode trillet det 12.203 ladbare hybrider ut på veiene med norsk skilt, i tillegg til tre hydrogenbiler.

Samlet har vi med andre ord fått 25.055 ladbare biler ut på markedet, pluss de tre hydrogenbilene.

I kategorien elbiler er det en foreløpig ledelse til VW Golf. Legger vi sammen disse talene med Golf GTE, den ladbare hybriden, så er Golf i en klasse for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer