Test: Peugeot e-Traveller

Elbil for storfamilien

Rekordbillig, men den har en stor ulempe.

SJEKK ALLE LØSNINGENE: Den nye Peugeot e-Traveller er en liten gavepakke for de som trenger en svær familiebil. Med den elektriske drivlinja sparer du nesten 300.000 kroner i forhold til dieselversjonen. Men den har en ulempe. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du velsignet deg selv med tre eller flere barn, står en svær bil på ønskelista. Frem til nå har personbilvariantene av varebilene vært svindyre. VW Multivan og Mercedes Vaneo koster nesten millionen, og selv om Peugeot Traveller er en billigbil i forhold, koster den også fra 740.000 kroner – med dieselmotor.

Men nå har den kommet som moms- og avgiftsfri elbilversjon, og blir plutselig tilgjengelig for svært mange fler. Nå kan du kjøpe splitter ny, svær familiebil for 429.900 kroner.

Testbilen er sort med ekstra sotede ruter. Det gjør at den kanskje blender litt for godt inn sammen med varebilen Expert. Det er en nedtur for selvfølelsen blant naboene … helt til du åpner opp de elektrisk drevne skyvedørene som gir deg en flott lounge med flybord og god plass til sju stykker. Den kommer standard som 8 seter og hvis du vil ha 9. bestiller du lang versjon.

Personbilversjonen heter Traveller. Bilen i seg selv er noen år gammel og knapt vært i trafikkbildet i Norge, men nå har den fått elmotor som trekker forhjulene med en batteripakke på enten 50 eller 75 kWt og heter nå e-Traveller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer