Elbil fra Citroën i salg

Citroën C1 introduseres nå som elbil i Storbritannia.

Elbil fra Citroën i salg
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er elbiler med et normalt sikkerhetsnivå og plass til flere enn to personer mangelvare. Mitsubishi virker å være blant de som er nærmest med sin i-Miev som skal selges i Japan fra i sommer og kommer til Norge innen 2011, i følge den norske Mitsubishi-importøren.

ECC

Den britiske elbilprodusenten Electric Car Corporation (ECC) har nå utviklet en elektrisk drevet versjon av Citroëns minibil C1. Denne skal selges under Citroën-navnet, men foreløpig altså bare i Storbritannia.

Bybil

Bilen, som har fått navnet Citroën C1 ev’ie, fremstår som en helt vanlig C1 foruten motor og transmisjon. ECC oppgir ingen effekt fra elmotoren, men toppfarten ligger rett under 100 kilometer i timen. Dermed snakker vi altså om en ganske rendyrket bybil.

Opptil 120 kilometer rekkevidde

Rekkevidde er kanskje mer interessant enn toppfart. Denne ligger på opptil 120 kilometer ved etter sigende normal kjøring. Ikke veldig imponerende, kanskje, men likevel nok til å fungere som pendlerbil for mange.

Litium-batterier sørger for å lagre strømmen, og bilens bevegelsesenergi regenereres i noen grad under trilling og nedbremsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer