Elbil fra Citroën på Le Mans

I mars så vi Citroen Survolt statisk. Nå er den blitt kjørt på racerbanen.

Elbil fra Citroën på Le Mans
Publisert
Sist oppdatert

Racerlegenden Jacky Ickx har en datter som har fulgt i hans fotspor som racerfører. Det var hun som fikk æren av å ratte Citroëns elektriske prototype Survolt på Le Mans Classic for noen dager siden. Der ble den kjørt en strekning ved siden av den brutale GT by Citroën og foretok så noen æresrunder på den ærverdige banen.

Vi har omtalt denne spektakulære bilen grundigere tidligere - les om den her

Kjapp elbil

Vi omtalte Citroën Survolt sist i etterkant av Genève-utstillingen, der den ble vist ved siden av en annen konseptbil, Revolté. Innmaten i denne elbilen skal visstnok stamme fra det sveitsiske selskapet Green GT. Det dreier seg om litiumionbatterier med en kapasitet på 30 kWh og makseffekt skal være 200 kW (272 hestekrefter). Bilen svisjer selvsagt av gårde uten noen motorlyd å snakke om og skal greie 260 km/t i toppfart og en tid fra 0 til 100 på under fem sekunder. Tross tunge batterier skal ikke bilen veie særlig mer enn det for eksempel en VW Polo gjør.

I produksjon?

Det vurderes i skrivende stund internt hos Citroën hvorvidt denne temmelig spektakulære el-sportsbilen skal komme i produksjon eller ikke. De samme vurderingene foretas for øvrig når det gjelder det bensindrevne V8-monsteret GT by Citroën, og den spektakulære luksussedanen Metropolis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer