Elbil fra Rolls-Royce

En Rolls med null utslipp og masse dreiemoment vil være meget passende.

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev britiske Autocar at avgjørelsen om å produsere en elektrisk utgave av Rolls-Royce Phantom er nært forestående.

Tom Purves, Administrerende Direktør i bilprodusenten Rolls-Royce, uttalte allerede i fjor til det britiske bilmagasinet CAR at han ønsker å bygge en elektrisk versjon av merkets grunnmodell, Phantom.

- Svært mange av våre kunder kjører korte avstander utelukkende i byen, sa Purves til CAR, og fortsetter: - For disse kundene ville en elektrisk drevet Rolls-Royce være ideell.

Krevende nye lover

I tillegg tyder mye på at myndighetene i flere byer og stater kommer til å innføre stadig strengere regelverk når det gjelder utslipp i tiden som kommer. Da kan det være bra å ha et mer miljøvennlig produkt i porteføljen - særlig for et firma som Rolls-Royce.

Per i dag har Rolls-Royce tre modeller på programmet: Phantom, Phantom Coupé og Phantom Drophead Coupé (kabriolet), alle drevet av V12-bensinmotorer.

Inspirert av Mini!

Purves, som overtok som sjef hos Rolls-Royce, som er eid av BMW-konsernet, i juli 2008, var blitt imponert over den elektriske utgaven av Mini, og da spesielt over kombinasjonen av kraftfullhet og lavt lydnivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer