Dinside har kjørt nye Nissan Leaf

Elbil generasjon to: Vi har prøvd nykommeren

Dinside var av de få som forsommeren fikk en eksklusiv forhåndspresentasjon av Nissan Leaf generasjon II. Her er våre førsteinntrykk.

MER «NORMAL»: Designernes oppgave med nye Leaf var å gi den et utseende på linje med de øvrige modellrekkene. Dette i motsetning til forgjengeren, som skulle markere seg som annerledes, futuristisk og miljøvennlig. Flere bilder nederst i saken. Foto: Nissan
MER «NORMAL»: Designernes oppgave med nye Leaf var å gi den et utseende på linje med de øvrige modellrekkene. Dette i motsetning til forgjengeren, som skulle markere seg som annerledes, futuristisk og miljøvennlig. Flere bilder nederst i saken. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå står bilindustrien overfor et generasjonsskifte av en ny type. Elbilen er i ferd med å bli et modent produkt. Det betyr et troverdig alternativ til fossilbilen også utenfor grensene til det helt spesielle elbillandet Norge.

Svært mye har skjedd på den relativt sett korte tiden som har gått siden vi fikk vår aha-opplevelse med Tesla Roadster, som viste hva en elbil kunne klare av ytelser, og siden vi for sju år siden spådde at elbilen ville komme for fullt. Og det var før vi kjørte Nissan Leaf første gang i november 2010.

I mellomtiden har Tesla fortsatt å vise hva elbil kan være takket være sin velbemidlede kundegruppe. Og nå er det altså duket for en ny generasjon «elbil for folket». Først ut har vært Opel Ampera-e, kåret til årets bil i Europa 2017, og den nylig lanserte Tesla Model 3.

Og Nissan er den første produsenten som lanserer en helt ny generasjon av en elbilmodell. Leaf II er på vei! Den har fått to større batteripakker (i første omgang på 40 kWt og deretter antakelig 60 kWt til neste år), den er blitt kraftigere og raskere, og har fått helt ny design.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer