Elbil: Lover de rekkevidde, må de levere

Med retten i hånd kunne en elbil-eier heve kjøpet på grunn av for kort rekkevidde.

Rekkeviddeangst? Bilen må duge til det den er kjøpt for, mener Forbrukertvistutvalget. Derfor bør du som kjøper være tydelig på hva den skal brukes til. Foto: KNUT MOBERG
Rekkeviddeangst? Bilen må duge til det den er kjøpt for, mener Forbrukertvistutvalget. Derfor bør du som kjøper være tydelig på hva den skal brukes til. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biler har stort sett vært på klagetoppen hos Forbrukerrådet i mange år. I den senere tid har det naturlig nok også dukket opp klager på elbiler. Som vi har skrevet tidligere, har nordmenn begynt å heve kjøpet med bakgrunn i rekkevidden. Forbrukertvistutvalget har nå kommet med et vedtak som sier at selger har et særlig ansvar for å opplyse om elbilens faktiske rekkevidde, spesielt når de vet hva den skal brukes til.

Dette har kommet frem etter at en bilkjøper av en Mitsubishi i-Miev fikk medhold om heving av kjøpet. Selger hadde solgt en ny elbil som ikke dekket behovet, tross at han visste hvilket bruk bilen var ment til.

- Vi legger alltid frem et dokument som forklarer usikkerhet rundt rekkevidde når vi selger elbiler. I dette tilfellet var denne rutinen utelatt, og når kjøper heller ikke erindrer å ha fått dette godt nok forklart muntlig, så valgte vi å følge Forbrukertvistutvalget. Vi hevet kjøpet, forteller administrerende direktør Rune Gjerstad i Mitsubishi Motors til Dinside.

Banet vei

Kunden som banet vei for dette vedtaket hadde kjøpt seg elbil for å pendle en distanse på 40 kilometer hver vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer