Honda e lansert

Elbil med svært høy retro-faktor

Dette er bilen som skal få de urbane og retrofile til å kjøpe elektrisk. Og det er ikke lenge til den kommer.

KLAR FOR AVDUKING: Elbilen Honda e var for første gang i Norge. De første kundene her til lands får bilen allerede i mars. Foto: Øystein B. Fossum
KLAR FOR AVDUKING: Elbilen Honda e var for første gang i Norge. De første kundene her til lands får bilen allerede i mars. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med torsdag og fredag i neste uke kan du reservere en designperle av en retro elbil. Vi snakker om Honda e, en bil publikum enten kommer til å elske eller hate - og som japanerne håper skal bli en ny storselger i Norge.

Du kan lese mer om hvordan du reserverer lenger ned i saken. Der finner du også flere bilder av elbilen.

I går var bilen utstilt i Oslo, der presse, og etterhvert publikum, fikk ta en nærmere titt på den. Så går turen til andre norske storbyer, som Stavanger og Bergen.

98 prosent ferdig

Det var først denne uken at navnet på bilen ble bekreftet, fra tidligere å ha hett «Urban EV» via «Prototype e», falt valget til slutt på «e». Ellers er den identisk med bilen som senest ble vist på bilmessa i Genève i mars.

Den gang ble det imidlertid sagt at bilen var 95 prosent ferdig. I dag hevder Honda at den er 98 prosent ferdig - i hvert fall hva gjelder design, inn- og utvendig.

- Vi fikk en så uventet reaksjon, og en så god tilbakemelding på design da vi lanserte konseptbilen første gang i 2017, at vi bestemte oss for å beholde den, forteller produkt- og pr-manager Antonio Guimaraes i Honda Motor Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer