Elbil: Norge slår alle

Som det hadde vært annonsert lenge ble 2011 året da elbilene tok av for alvor.

Nissan Leaf er for tiden den mest solgte elbilen i Norge. Foto: Nissan
Nissan Leaf er for tiden den mest solgte elbilen i Norge. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er landet i verden hvor elbilsalget har tatt av kraftigst, og det er ikke rart, med alle de fordelene det fører med seg å kunne kjøre med EL på registreringsskiltet. Den enorme engangsavgiften ved første gangs registrering i Norge biler med forbrenningsmotorer er belemret med, gjør at prisnivået på elbiler fremstår som relativt sett lavt. Til tross for at elbiler i utgangspunktet er en god del dyrere.

Fantastiske fordeler

I tillegg kommer alle fordelene ved fri parkering og ikke minst muligheten for pendlere til å benytte kollektivfeltet - det er ikke tilfeldig at den største tettheten av elbiler observeres på strekningen Asker - Oslo. En fullstendig oversikt over fordelene elbilene fører med seg, kan du lese her. Nå er det selvsagt ikke på grunn av fordelene at det er 2011 som har vært året hvor salget har eksplodert. De eksisterte jo tidligere også. Det som derimot ikke eksisterte, var et skikkelig tilbud.

Fullverdige biler

Nå, derimot har man, i tillegg til "mopedbilene" som eksisterte fra før, valget mellom fullt brukbare personbiler med plass til fire eller fem, og flere vil komme til. De mest solgte er for tiden Nissan Leaf (kompaktklassen) og Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-Zero og Peugeot iOn, tre utgaver av det som i bunn og grunn er samme bil, i småbilklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer