Elbil og hybrid i ett

Toyota forbereder neste etappe mot den "ultimate miljøbilen".

Elbil og hybrid i ett
Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i Frankfurt, som åpner for publikum den 17. september, kommer Toyota til å vise neste utviklingsstadium av det som er verdens hittil mest suksessrike hybridbil. Det dreier seg om innføringen av en teknologi som flere aktører er i ferd med å utvikle sine versjoner av, nemlig den såkalte plug-in-hybriden (plugginnhybrid på "godt norsk"?)

Mange korte turer

Årsaken til at man satser på denne typen biler er diverse analyser av folks kjøremønstre som viser at en svært stor andel av kjøreturene i bil er kortere enn 25 kilometer og dermed kan tilbakelegges utslippsfritt med en relativt beskjeden ren elbil-komponent i totalkonseptet, altså uten svære batteripakker å drasse på, nå som litiumion-teknologien er kommet såpass langt i utviklingen.

500 først

Toyota kommer til å sette sin plugginnhybrid i produksjon mot slutten av året. Den kommer i første omgang bare til å være tilgjengelig i et globalt leasingprogram der 500 eksemplarer av bilen, som ikke har fått noe eget navn men som i øyeblikket presenteres som et konsept, vil kjøres rundt om i verden som ledd i et testprogram for å evaluere under realistiske forhold diverse tekniske aspekter ved konseptet forut for en generell lansering som, for vanlige privatpersoner, sannsynligvis ikke vil finne sted før 2012. Av de 500 bilene kommer 150 til å kjøre på europeiske veier, og det har vært snakk om at fem-seks av disse vil være i trafikk i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.