Tøffe tester

Elbil på sikkerhets-toppen

Elektriske Volvo C40 og Kia EV6 beskytter passasjerene svært godt og går til topps i EuroNcaps nye kollisjonstester.

NYE KRASJ-TESTER: Med høye poengsummer både for beskyttelse av passasjerene i en kollisjon og for teknologien som skal forhindrer ulykker, går elektriske Volvo C40 og Kia EV6 til topps i EuroNCAPs tester. Foto: EuroNCAP
NYE KRASJ-TESTER: Med høye poengsummer både for beskyttelse av passasjerene i en kollisjon og for teknologien som skal forhindrer ulykker, går elektriske Volvo C40 og Kia EV6 til topps i EuroNCAPs tester. Foto: EuroNCAP Vis mer
Publisert

EuroNCAP har offentliggjort kollisjonstestene av åtte nye biler. I tillegg til elektriske Volvo C40 Recharge og Kia EV6, får også nye Mercedes-Benz C-klasse, VW Multivan og DS4 utstyrt med en ekstra sikkerhetspakke, toppkarakteren fem stjerner.

Volvo er den elbilen som får den høyeste poengsummen for beskyttelse av passasjerene foran. Den beskytter også barna i baksetet svært godt og har det beste utstyret og teknologi som skal forhindre at ulykker oppstår. Også Kia EV6 scorer høyt på disse testene, men presterer en del svakere på beskyttelse av myke trafikanter, ifølge testene til EuroNCAP.

Her er det Mercedes-Benz C-klasse som topper. Den har et såkalt aktivt panser, som fanger opp en fotgjenger eller syklist på en mer skånsom måte når de blir påkjørt.

Skader i brystet

Nye Opel Astra og Peugeot 308, som kommer i elektriske utgaver til Norge om noen måneder, får ikke topp-karakteren. I kommentaren til at bilene bare får fire stjerner, sier EuroNCAP «at i begge typer frontkollisjon (full bredde og med halve fronten mot en barriere) får både den mannlige føreren og kvinnelige passasjeren foran høyere belastning i brystet enn ønskelig. Derfor får Peugeot bare 76 og Opel bare 80 prosent score i disse testene. Bilene med fem stjerner får 90 eller mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer