ELBIL PÅ TEST: En uke med Renault Zoe

Eneste elbil som kan lades hjemme på to timer - det er bare en av Zoes fordeler.

MYE MER AKTUELL: Med alle fordelene Renault Zoe har, ser det nå ut til at salget er i siget. Vår ukelange test bekrefter at denne gjennomtenkte elbilen absolutt er konkurransedyktig. Bilen er lettkjørt, rimelig kvikk og stabil på veien. Den tar dessuten relativt liten plass i trafikken, men er overraskende romslig og har greit med bagasjeplass. Foto: KNUT MOBERG
MYE MER AKTUELL: Med alle fordelene Renault Zoe har, ser det nå ut til at salget er i siget. Vår ukelange test bekrefter at denne gjennomtenkte elbilen absolutt er konkurransedyktig. Bilen er lettkjørt, rimelig kvikk og stabil på veien. Den tar dessuten relativt liten plass i trafikken, men er overraskende romslig og har greit med bagasjeplass. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå, bare tre år etter at startskuddet for alvor gikk for fremveksten av et unikt elbilmarked i Norge, en god del modeller å velge mellom.

En av dem som har slitt mest med å få igang salget er Renault med sin Zoe. Så langt i år har Renault bare solgt 185 eksemplarer av sin elbil - 43 biler i september. Nå tyder imidlertid mye på at dette er i ferd med å endre seg ganske betydelig til det bedre og importøren kan opplyse at ordreinngangen på Zoe i oktober økte kraftig i forhold til måneden før - faktisk med så mye som 300 prosent - eller en firedobling.

I siget

Flere årsaker forklarer dette: Kampanjen med vrakpant pluss 25.000 kroner er én av dem, hjemmelader inkludert i prisen en annen, samt muligheten for å lade bilen hjemme på to timer dersom man velger 11 kW-lademuligheten. (Seks timer med standardløsningen). Og i tillegg gir Renault-importøren en raus angrefrist på hele 30 dager ved anskaffelsen av en Zoe.

Sterke konkurrenter

Dette har vært tvingende nødvendig, for konkurransen er blitt tøff. Vi har testet fire biler som fint kan vurderes opp mot denne (selv om e-up! er en mindre og trangere bil):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.