Mest solgte bil i januar 2021

Elbil plutselig ikke bestselger

For første gang på tre og et halvt år var ikke en elbil Norges mest solgte nybil.

IKKE ELBIL PÅ TOPP: For første gang på tre og et halvt år er ikke en elbilmodell Norges mest registrerte nybil. Foto: Rune M. Nesheim
IKKE ELBIL PÅ TOPP: For første gang på tre og et halvt år er ikke en elbilmodell Norges mest registrerte nybil. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi e-tron, Tesla Model 3 og Model X, VW ID.3 og VW e-Golf. Dette har vært bestselgerne på det norske bilmarkedet hver måned de siste par årene.

Bilene tilhører forskjellige prisklasser og segmenter, men de har én ting til felles, de går framover uten hjelp av en forbrenningsmotor - de er elbiler.

Elbilene har dominert det norske bilsalget fullstendig. Fjoråret var for øvrig første gang de totalt sett oversteg 50 prosent av de norske nyregistreringene over et helt år, men topplistene har likevel vært tapetsert av det myndighetene ser for seg er framtidas biler i mange år allerede.

Tilbake til ... 2010-tallet

Men 2021 starter litt annerledes. Det totale elbilsalget er lavere i januar enn snittet for hele 2020. Samtidig vippes elbilene ned fra tronen for første gang siden juli 2017.

Selv om den ikke akkurat består av gammel teknologi denne heller, bilen som har tatt tilbake topplassen. Nye Toyota RAV4 ble lansert i 2019 med ladbar hybrid-motor (PHEV), og det har satt vind i seilene på den robuste SUV-traveren.

I januar endte RAV4 med hele 812 registreringer. Det var mer enn nok til å bli Norges mest solgte bil i årets første måned, foran 2020-mesteren Audi e-tron (708, elbil) og Volvo XC40 (349, stort sett ren elbil).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer