Elbil rask på Nürburgring

BMWs siste stunt: Den stilleste og reneste runden på Nürburgrings Nordschleife med en el-Mini.

Mini E Race til høyre; Mini E til venstre. (04/2010) Foto: an.niedermeyer
Mini E Race til høyre; Mini E til venstre. (04/2010) Foto: an.niedermeyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet nå at elbiler kommer til å bre om seg i en hittil ukjent skala i løpet av de neste få årene, for. de fleste bilprodusentene har nå et program for utvikling av strømdrevne biler.

Elbilen er blant annet en hyggelig måte å få ned snittforbruket, og dermed de målte utslipp av CO2 fra en produsents modellrekke.

Elektrisk Mini

Dette skjønte også BMW-konsernet for noen år siden og bestemte seg for å utvikle en elektrisk versjon av den populære småbilen Mini. Så ble heller ikke merkevaren BMW blandet inn i det for tidlig og i for sterk grad. Vi skrev om den i oktober 2008 - her kan du lese mer om el-Minien. Den er blitt produsert i et begrenset antall som testes ut av utvalgte leasingkunder før masseproduksjon igangsettes - muligvis i år.

Over 5.000 batterier

Bilen som ble kjørt på Nürburgrings nordre sløyfe var spesialrigget for racing med lettvektkarosseri og veltebur. Hjuloppheng, dekk og bremser hadde også racing-spesifikasjoner. For øvrig var drivlinjen den samme, det vil si en elmotor med makseffekt på 204 hestekrefter og energilagring i 5.088 litiumion battericeller av typen man finner i mobiltelefoner. Utvekslingen på girkassens eneste trinn var dog noe forlenget.

Vi har også prøvekjørt en rask elbil. Les om det her.

Rask rundetid

Resultatet av kjøringen, som ble utført av tidligere DTM-løpsfører Thomas Jäger - også vinner av Mini Challenge i 2006, ble som følger: 9 minutter og 51,45 sekunder. Høyeste hastighet på banens raskeste parti ble 187 kilometer i timen. Jäger er en gammel ringrev - nordsløyfen har ingen hemmeligheter for ham - men han uttalte likefullt at det var den mest spesielle runden han noensinne hadde kjørt der, og i hvertfall den stilleste - og reneste.Les vår test av dagens generasjon Mini Cooper her.

Les vår test av Mini Clubman her.

Se bilder av vanlige bilister på Nürburgrings Nordschleife...

Mer aktuelt om elbiler:

Vi har kjørt Mitsubishi i-MiEV, som kommer på markedet om kort tid.

Renault og Nissan står foran en massiv elbil-offensiv. Nissan lanserer snart den elektriske familiebilen Leaf. Renault presenterte nylig fire forskjellige elbil-modeller hvorav den første lanseres om noen måneder...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer