Elbiler som ikke kan kjøre med henger

Elbil ryker på tilhenger

Mange elbiler kan ikke trekke tilhenger. Mange har lav hengervekt. Førerkortet ditt avgjør også hva du kan trekke. Her ryker mange.

TUNGA RETT I MUNNEN: Når du kjøper ny eller brukt elbil, gjelder det å holde tunga rett i munnen både når det gjelder hva bilen er godkjent for å trekke og hva førerkortet ditt sier at du har lov til. Foto: Tysse
TUNGA RETT I MUNNEN: Når du kjøper ny eller brukt elbil, gjelder det å holde tunga rett i munnen både når det gjelder hva bilen er godkjent for å trekke og hva førerkortet ditt sier at du har lov til. Foto: Tysse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I gamle dager, for fire-fem år siden, da alle kjøpte bensin- eller dieselbil, var det ikke noe spørsmål om den kunne trekke tilhenger. Spørsmålet var bare hvor tung henger den kunne trekke. I dag, når stort sett alle kjøper elbil, er situasjonen en helt annen.

Ingen henger

Mange av elbilene som kom på markedet fore fire-fem år siden, har ikke mulighet for montering av tilhengerfeste. Slik er det fortsatt for mange av de nye, mindre elbilene.

Moderne biler som VW ID.3, Peugeot e-2008 eller Lexus UX 300e, er ikke godkjent for tilhenger. Sjekker du listen nederst i saken, finner du bortimot 20 elbiler som ikke kan trekke henger.

Andre kan bare trekke en tilhenger på maksimalt 300-400 kilo. Det holder knapt til å kjøre bort løvet fra hagen i høst.

Tilhenger-kongen

Planlegger du å trekke en campingvogn eller andre tunge hengere, må du kjøpe for eksempel en Audi e-tron eller Mercedes EQC, som begge klarer 1800 kilo. Eller en Tesla Model X, som er godkjent for tilhenger på hele 2250 kilo.

Kjøper du en ny eller brukt elbil, er det viktigere enn noen gang å holde tunga rett i munnen og finne en bil som passer ditt behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.