Elbil-salget nok en gang rekordhøyt i mars

Det er offisielt: Norske bilkjøpere har satt ny verdensrekord i lavt CO2-utslipp.

I TOPPEN IGJEN: Et år etter å ha satt den absolutte rekorden i Norge, registrerte Tesla igjen over 1.000 biler på en måned i mars 2015. Elbilsalget utgjorde totalt nesten en fjerdedel av totalmarkedet. Foto: JAMIESON POTHECARY
I TOPPEN IGJEN: Et år etter å ha satt den absolutte rekorden i Norge, registrerte Tesla igjen over 1.000 biler på en måned i mars 2015. Elbilsalget utgjorde totalt nesten en fjerdedel av totalmarkedet. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2. april kunne det internasjonale analyseselskapet Focus2Move, som overvåker verdens bilmarkeder, annonsere nyheten om at Norge i mars hadde satt ny verdensrekord i lavt gjennomsnittlig CO2-utslipp for nyregistrerte biler.

Det legges selvsagt merke til, også internasjonalt, at Tesla, som i mars 2014, da de satte tidenes rekord, får over 1.000 registreringer av sin Model S - i hovedsak i D-versjon.

Dermed er Tesla Model S bare forbigått av Volkswagen Golf (men ikke av e-Golf), i mars. Tredje mest solgte modell i mars var for øvrig Nissan Leaf - som altså greier å forsvare sin posisjon tross introduksjonen av e-Golf, nå også med varmepumpe.

93 gram i mars

Det er som vanlig tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som danner bakgrunnsmaterialet for statistikken.

Tallene er som følger (i parentes, endring fra tilsvarende måned i fjor):

Alle personbiler 93 gram per kilometer (-8 g/km)Bensinbiler 117 gram per kilometer (-5 g/km)Dieselbiler 132 gram per kilometer (-3 g/km)

Dermed ble CO2-utslipp for nye personbiler i første kvartal(i parentes endring i forhold til samme periode i 2014):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer