Elbil-sensasjon enda råere

Den elektriske sportsbilen Tesla er ulikt det meste annet på fire hjul. Nå kommer det en enda raskere utgave.

Elbil-sensasjon enda råere
Publisert
Sist oppdatert

Tesla Roadster er i bunn og grunn en elektrisk variant av Lotus Elise, noe større, noe mer luksuriøs og en god del tyngre, takket være alle batteriene. Sammenlignet med andre elbiler som er i salg i dag, er den ganske radikalt annerledes. Tesla har en rekkevidde på over 300 kilometer og ytelser og kjøreegenskaper stort sett forbeholdt rendyrkede sportsbiler.

Raskere

Nå skal Tesla tilby en enda heftigere utgave, Roadster Sport. Denne får 15 prosent høyere makseffekt og blir dermed enda raskere enn dagens utgave. 0-96 kilometer i timen (0-60 mph) skal gå på 3,7 sekunder for Sport-utgaven mot standardversjonens 3,9 sekunder. Og som vi kunne konstatere da vi prøvekjørte Tesla tidlig i høst, var ikke akkurat mangel på krefter særlig karakteristisk for denne bilen.

Les vår prøvekjøring av Tesla Roadster her.

Sportsligere

Sport-utgaven får i tillegg til en sterkere motor også oppgradert understell med justerbare dempere og stabilisatorstag.

Satser videre

Fremvisningen av Tesla Roadster Sport er kanskje noe overraskende for noen ettersom elbilprodusenten har vært hardt rammet av finanskrisen og den sterkt reduserte pengestrømmen. Men en spesialversjon som dette er nok ikke det prosjektet som krever mest midler. Da er det mer spennende med luksussedanen man også jobber med. I følge Tesla selv regner man nå med at denne skal være klar til 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer