Elbil-tabben koster deg dyrt

Kjøper du en brukt elbil er det spesielt to tabber du må unngå. Hvis ikke kan det koste deg dyrt.

GARANTI-TABBEN: Mange av de bruktimporterte elbilene har bare to års nybilgaranti. Dette må du sjekke før du kjøper, hvis ikke kan det koste deg dyrt hvis det oppstår feil på bilen. Foto: Rune Korsvoll
GARANTI-TABBEN: Mange av de bruktimporterte elbilene har bare to års nybilgaranti. Dette må du sjekke før du kjøper, hvis ikke kan det koste deg dyrt hvis det oppstår feil på bilen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av brukte elbiler har skutt i været. Akkurat nå ligger det over 22 000 brukte elbiler til salgs bare på Finn.no. De aller fleste som kjøper ny bil om dagen velger elektrisk og dermed blir det fler brukte i markedet.

I tillegg har det i løpet av de to-tre siste åra dukket opp mange nye, spennende modeller med betydelig lengre rekkevidde. Mange ønsker derfor å kvite seg med den gamle og kjøpe en ny.

Å kjøpe en brukt elbil er ofte mindre risikofylt enn å kjøpe en brukt bensin- eller dieselbil. Det er rett og slett færre ting som kan gå i stykker på en elbil. Likevel er det spesielt en tabbe flere har fått føle på den siste tiden. Sjefen hos en Skoda-forhandler vi snakket med nylig, forklarer:

Kort garanti

- I forrige uke kom en Skoda Enyaq-eier innom oss og fortalte at det hadde dukket opp et problem med ulyder i bilen hans. Bilen var litt over to år gammel og kjøpt hos en liten forhandler i Viken. Eieren mente dette var noe som vi måtte fikse på garantien.

- Da vi sjekket registreringen på bilen, viste det seg at den var bruktimportert. Vi måte derfor be vedkommende ta kontakt med selgeren, siden den norske garantien på fem år bare gjelder biler som er solgt via den norske importøren. I det landet denne bilen var importert fra, er garantien bare på to år, sier Skoda-sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.