Langt flere elbiler på veiene

Elbilbestanden har eksplodert

Antall elbiler i Norge har økt med nesten 30 prosent de siste ni månedene.

ØKENDE SALG: Det ble nesten 40.000 flere elbiler på norske veier i løpet av årets tre første kvartal. Snart kommer dessuten enda flere attraktive elbiler på markedet, som Kia e-Niro, som vil hjelpe elbilsalget enda mer. Foto: Reuters/Benoit Tessier
ØKENDE SALG: Det ble nesten 40.000 flere elbiler på norske veier i løpet av årets tre første kvartal. Snart kommer dessuten enda flere attraktive elbiler på markedet, som Kia e-Niro, som vil hjelpe elbilsalget enda mer. Foto: Reuters/Benoit Tessier Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fersk statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at det i løpet av årets første ni måneder ble 39.692 flere elbiler på norske veier. Ved utgangen av 2017 var det registrert 138.829 helelektriske biler i Norge, mens tallet etter september i år var økt til hele 178.521.

Det tilsvarer en økning i antall elbiler på nærmere 30 prosent (28,6%) i løpet av årets første ni måneder.

Også bobilsalget går bedre enn noen gang tidligere.

Færre fossilbiler

Elbiltallet er faktisk enda høyere enn antall flere biler i landet. Sammenlignet med 31. desember 2017 er det nemlig bare 32.000 flere personbiler i Norge - altså en økning på 7.000 mindre enn elbilene.

Kanskje enda mer oppsiktsvekkende er det at det nå er om lag 41.000 færre rene bensindrevne biler på veiene våre. Til sammenligning er det bare 2.000 færre dieselbiler (unntatt dieselhybrider).

Dieselbilene har hatt det tøft, med tanke på NOx- og miljøproblematikken de siste årene. Hovedvekten av dieselbilene er imidlertid fra 2000-tallet og ikke gamle nok til å skrotes ennå, noe mange av bensinbilene er. Det kommer tydelig fram i OFV-statistikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer