Rekkevidde 1 000 kilometer

«Elbilen» for deg som hater elbil

Nye Nissan Qashqai er på plass i Norge. Nå har vi kjørt E-Power utgaven, som kommer til våren. Den blir «elbilen» for deg som ikke vil ha elbil.

FØRSTE PRØVETUR: Nissan Qashqai med det spennende E-Power drivverket kommer til Norge til våren, men vi har allerede prøvekjørt: - Imponerer like mye på kjørekomfort som en elbil, er konklusjonen. Foto: Rune Korsvoll
FØRSTE PRØVETUR: Nissan Qashqai med det spennende E-Power drivverket kommer til Norge til våren, men vi har allerede prøvekjørt: - Imponerer like mye på kjørekomfort som en elbil, er konklusjonen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Til tross for at ni av ti nordmenn nå kjøper en elektrisk bil, er det fortsatt de som sverger til bensin eller diesel. Enten fordi lademulighetene er for dårlige eller fordi kjøremønsteret passer dårlig med den rekkevidden elbilene har i dag.

Det er her Nissan Qashqai E-Power kommer inn.

Rekkevidde: 100 mil

Vi prøvekjørte bilen under årets Tannistest i Danmark, der kandidatene til Årets Bil i Europa nylig var samlet. Vår dom er klar: Bilen imponerer oss med krefter og kjørekomfort som vi er blitt vant til fra elbilene.

Samtidig skal den kunne gi en rekkevidde på rundt 1000 kilometer, ifølge en av Nissans ingeniører som var med oss på kjøreturen og forklarte teknologien.

Qashqai E-Power drives bare av en elektrisk motor, men er heller ikke en ren elbil. Det er dermed heller ikke snakk om at den får nyte godt av de økonomiske fordelene som elbilene har i dag. Elmotoren henter strømmen fra et ganske lite batteri på 2,5 kWt. Batteriet lades kontinuerlig av en tre-sylindret, turboladet bensinmotor.

Imponerende kjørekomfort

Fordelen med dette drivverket er at bensinmotoren kan jobbe svært effektivt, på jevnt turtall, og dermed ha både et lavt forbruk og CO2-utslipp. Nøyaktig hvor lavt vet vi ennå ikke, siden fabrikktallene ikke er offisielle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.