Tjener raske penger:

Elbilen koster 325.000 ny – selges for 425.000 brukt

Er du villig til å betale 100.000 kroner «overpris», kan du få en nesten helt ny Hyundai Kona på finn.no i dag.

LANG VENTELISTE: En ny Hyundai Kona Electric koster 325.000 kroner, men du må vente til 2020 for å få bil dersom du bestiller i dag. Foto: Rune Korsvoll
LANG VENTELISTE: En ny Hyundai Kona Electric koster 325.000 kroner, men du må vente til 2020 for å få bil dersom du bestiller i dag. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De lange ventelistene på elektriske biler i Norge har åpnet for at spekulanter kan tjene gode penger på å stille seg tidlig i køen. Vi så det første gang da Opel introduserte sin Ampera-e for to år siden.

Bilforhandlere og privatpersoner spekulerte i at det ville bli lange ventelister på bilen og sikret seg en plass langt fram i køen. Da de fikk bilen ble den umiddelbart lagt ut for salg. Den kostet 315.000 ny, men ble solgt for godt over 400.000. Nå skjer det samme med Hyundai Kona Electric.

Tjener gode penger

Da Hyundai åpnet for muligheten til å skrive seg på liste, for å sikre seg plass i køen for Kona Electric – den første elektriske SUV-en i kompaktklassen – var det over 20.000 som meldte seg. Mange ville sikre seg en slik bil selv, mens andre tydeligvis hadde planer om å tjene penger på å få bilen tidlig, for deretter å legge den ut for salg.

På finn.no kommer det hver dag flere Kona Electric til salgs. De fleste er kjørt 100-150 kilometer, og prisen ligger fra 420.000 til 435.000 kroner.

Uheldig konsekvens

- Dette er jo en naturlig og uheldig konsekvens av tilbud og etterspørsel. Vi mener naturligvis at kunder er tjent med å kjøpe bilen til listepris fra våre forhandlere, når man er i en situasjon der det blir spekulert slik det opplagt blir her, sier Kristian Stenbo, markedsdirektør i Hyundai Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer