Elbilen Opel Ampera-e kommer snart til Norge

Bestselgerne Nissan Leaf og VW e-Golf får tøff konkurranse fra elbilen til Opel.

LANG REKKEVIDDE: Ampera-e kan ventes å få en rekkevidde på over 32 mil.  Foto: OPEL
LANG REKKEVIDDE: Ampera-e kan ventes å få en rekkevidde på over 32 mil. Foto: OPEL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbil-salget i Norge er helt ellevilt og endte i 2015 med en markedsandel på hele 17,1 prosent av det totale personbilsalget.

Til nå har elbil-markedet vært dominert av biler som Nissan Leaf, Tesla Model S og VW e-golf. Men nå kaster en helt ny aktør seg på elbil-løpet, nemlig tyske Opel.

Lest denne testen? Hvilken bør du velge av e-Golf og Mercedes B Electric Drive?

Opel har nettopp informert om at elbilen Ampera-e, som blir en slags tvilling av amerikanske Chevrolet Bolt EV, vil komme i salg neste år.

29 nye modeller

Den blir en del av Opels nye offensive modellstrategi, der de fram til 2020 vil lansere ikke mindre enn 29 nye modeller. Blant dem finner vi faceliften Mokka X, ny Astra stasjonsvogn og facelift av Zafira Tourer.

Men størst forventninger knyttes det naturlig nok til elbilen som vil få en rekkevidde på over 32 mil og trolig priser ned mot 200.000 kroner. Offisielt sier Opel at den vil få en svært konkurransedyktig pris og betydelig lengre rekkevidde enn de fleste av dagens elbiler. Men om en ser på spesifikasjonene for den amerikanske tvillingbroren, som vil koste fra 30.000 dollar og får rekkevidde på over 200 miles, så er trolig ikke våre antakelser langt unna sannheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer