Hyundai Nexo - uten rekkeviddeangst

Elbilen som lager strømmen selv er klar for Norge

Elbilen med rekkevidde på 60 mil og «ladetid» på under fem minutter, er rett rundt hjørnet. Og den koster ikke skjorta.

PÅ VEI TIL NORGE: 500 har skrevet seg på liste som interesserte i å kjøpe den nye hydrogenbilen Hyundai Nexo. Hvor mange som blir igjen når de får høre prisen, er usikkert. Foto: Hyundai
PÅ VEI TIL NORGE: 500 har skrevet seg på liste som interesserte i å kjøpe den nye hydrogenbilen Hyundai Nexo. Hvor mange som blir igjen når de får høre prisen, er usikkert. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

Om noen uker setter Hyundai Nexo hjulene på norske veier for første gang.

Dette er elbilen du kan kjøre uten rekkeviddeangst fordi den ikke har batteri, men brenselcelle som tilføres hydrogengass og produserer strøm om bord i bilen.

På norske veier kan du kjøre 600 kilometer og 500 har skrevet seg på liste som interesserte - uten å vite prisen.

Kommer i juli

– De første bilene kommer til Norge i juli. Hydrogenbiler har så langt ikke vært storselgere her hjemme. At 500 personer har skrevet seg på liste som interesserte, synes vi derfor er svært bra, sier markedsdirektør Kristian Stenbo i Hyundai Norge.

Tyskland er det første markedet i Europa der Nexo har fått en pris. Der kan den kjøpes for 69.000 euro – tilsvarende 660.000 kroner.

Hva den eksakte prisen blir i avgiftsfrie Norge, vil ikke Stenbro ut med foreløpig.

Når vi spør om vi er langt ute på jordet dersom vi tipper at den blir litt dyrere enn forgjengeren iX35, som koster 450.000 kroner, er svaret:

Kjører 600 kilometer

– Du er vel ikke så langt ute på jordet. Nexo er en helt ny og mer moderne bil. Den har mer utstyr, sterkere motor og ikke minst er rekkevidde økt til rundt 600 kilometer i virkelig kjøring. Det er klart at dette vil øke prisen noe. Men som sagt er vi ikke ferdig med å kalkulere prisen før om et par uker, sier Stenbro og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer