Se videoen av elektriske Ford F-150:

Elbilen trekker 450.000 kilo!

Verdens nest mest solgte bil blir elektrisk. Og veldig, veldig sterk.

ELBILEN TREKKER GODSTOGET: Den elektriske prototypen av verdens mest solgte bil, Ford F-150 trekker et tog på over 450.000 kilo. Video: Ford Vis mer
Publisert

«Professional Driver. Closed Court. Do not attempt.»

Slik advarer Ford sine Youtube-seere i videoen der deres helelektriske prototype av F-150 trekker en rekordtung last. Videoen er allerede sett nesten én million ganger, etter bare to døgn.

I videoen, som du også kan se øverst i denne artikkelen, trekker pickupen godsvogner med en vekt på om lag én million pund (450.000 kilo) - lastet med 42 standard F-150 på toppen av det igjen.

Prototypen trekker altså mye mer enn noen produksjonsbil er godkjent for. Amerikanerne kaller det selv for en demonstrasjon og advarer mot å trekker mer enn hva informasjonen i vognkortet sier.

Til sammenligning kan en Ford standard F 150 med 5,0-liters V8-motor lovlig trekke 11.600 pund eller cirka 5,3 tonn (5.300 kilo).

Satser på elbiler

Nå har amerikanerne - andre enn Elon Musk Tesla - for alvor hoppet på det elektriske toget. Det viser Ford med sine framtidsplaner, etter å ha investert 100 milliarder i elektrifisering. Dette involverer lansering av én eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller. Det vil si én eller flere av disse:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer