Se videoen av elektriske Ford F-150:

Elbilen trekker 450.000 kilo!

Verdens nest mest solgte bil blir elektrisk. Og veldig, veldig sterk.

ELBILEN TREKKER GODSTOGET: Den elektriske prototypen av verdens mest solgte bil, Ford F-150 trekker et tog på over 450.000 kilo. Video: Ford Vis mer
Publisert

«Professional Driver. Closed Court. Do not attempt.»

Slik advarer Ford sine Youtube-seere i videoen der deres helelektriske prototype av F-150 trekker en rekordtung last. Videoen er allerede sett nesten én million ganger, etter bare to døgn.

I videoen, som du også kan se øverst i denne artikkelen, trekker pickupen godsvogner med en vekt på om lag én million pund (450.000 kilo) - lastet med 42 standard F-150 på toppen av det igjen.

Prototypen trekker altså mye mer enn noen produksjonsbil er godkjent for. Amerikanerne kaller det selv for en demonstrasjon og advarer mot å trekker mer enn hva informasjonen i vognkortet sier.

Til sammenligning kan en Ford standard F 150 med 5,0-liters V8-motor lovlig trekke 11.600 pund eller cirka 5,3 tonn (5.300 kilo).

Satser på elbiler

Nå har amerikanerne - andre enn Elon Musk Tesla - for alvor hoppet på det elektriske toget. Det viser Ford med sine framtidsplaner, etter å ha investert 100 milliarder i elektrifisering. Dette involverer lansering av én eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller. Det vil si én eller flere av disse:

  • Mildhybrid (48 volt hybrid)
  • Hybrid
  • Ladbar hybrid
  • Helelektrisk

Neste år kommer Fords helelektriske Mustang-inspirerte SUV, med rekkevidde på oppimot hele 600 km, målt etter den nye og strengere WLTP-metoden. I tillegg kommer den helelektriske varianten av varebilen Ford Transit i 2021.

Og en helelektrisk versjon av verdens nest mest solgte bil de siste årene - pickupen Ford F-150 - som du kan se i videoen, kommer snart. Men først blir den tilgjengelig som hybrid i 2020.

Og det er høyst tvilsomt om det kommer til å stå «450 tonn» under maksimal tilhengervekt i vognkortet ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer