Bilsalget i juni og første halvår 2018

Elbilene gjør rent bord i nybil-salget

Elbilene stod alene for 25 prosent av nybilsalget i juni, mens hybridbilene nådde 36 prosent til sammen.

DOMINERER BILSALGET I JUNI: Elbiler som Tesla Model S, Nissan Leaf (nyere versjon enn på bildet), Hyundai Ioniq Electric og BMW i3 tar stadig mer av nybilmarkedet i Norge. Foto: Jamieson Pothecary
DOMINERER BILSALGET I JUNI: Elbiler som Tesla Model S, Nissan Leaf (nyere versjon enn på bildet), Hyundai Ioniq Electric og BMW i3 tar stadig mer av nybilmarkedet i Norge. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med juni tar 2018 innpå 2017 i antall biler solgt. Hele 11,4 prosent er salgsøkningen i juni i år, sammenlignet med samme måned i fjor. Etter halve 2018 ligger salget 1,6 prosent bak rekordåret 2017.

Dette viser de ferskeste tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), etter at juni har blitt talt opp. Slik var salget i mai.

Mye strøm

Takket være en oppgang i salget av ladbare hybrider utgjør dessuten ladbare biler alene mer enn 50 prosent av det norske bilsalget i juni.

Tar vi med de ikke-ladbare hybridene og hydrogenbilene (som det kun ble solgt tre av den siste måneden) gikk 62 prosent av alle de solgte bilene i juni på strøm. I løpet av første halvår har tallet dermed økt til 58 prosent.

Biler med elmotor er merket grønn. De uten, er merket rødt.

Elbiler dominerer topp 10

Som den har gjort gjennom hele året til nå, ligger elbilen Nissan Leaf på topp i juni (1.152). Et godt stykke bak, men likevel på andreplass, kommer Volkswagen Golf (876) - dominert av elbilversjonen. e-Golf (614) ville alene tatt denne plassen.

På tredjeplass kommer BMWs elbilmodell, i3, med 335 solgte i juni. Plassen bak den igjen havner SUV-en til elbilkongen Elon Musk, Tesla Model X.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer