Hyundai best

Elbilene med færrest feil

Hyundai Ionioq Electric og Nissan Leaf er de elbilene som oftest går igjennom EU-kontrollene uten feil.

BEST AV ALLE: Huyndai Ioniq Electric har vært en av de mest populære elbilene i Norge i flere år, og viser seg nå altså som en av de mest feilfrie. Foto: Markus Pentikainen
BEST AV ALLE: Huyndai Ioniq Electric har vært en av de mest populære elbilene i Norge i flere år, og viser seg nå altså som en av de mest feilfrie. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er britiske Department of Transport som har offentliggjort tall for de såkalte MOT-kontrollene i England. Dette tilsvarer det vi her i landet kaller EU-kontrollen eller Periodisk kjøretøykontroll, som alle personbiler må igjennom hvert andre år. Her sjekkes rundt 100 punkter på bilen som har med sikkerhet og miljø å gjøre.

Nesten 99 prosent av alle Hyundai Ioniq Electric som er inne til kontroll, blir godkjent uten at kontrollørene finner feil, viser tallene som er bearbeidet av Move Electric.

Elbil bedre enn bensin

For den nyeste utgaven av Nissan Leaf er det tilsvarende tallet 97,7 prosent. Første generasjon av Leaf havner litt lenger ned på listen.

I gjennomsnitt klarer 86,7 prosent av elbilene seg igjennom kontrollen uten feil. Det tilsvarende tallet for bensin- og dieselbiler er 84,5 prosent. Kontroll av totalt 5 230 elektriske biler er inkludert i disse tallene. De nyeste årsmodellene som er testet er fra 2017.

I en tilsvarende tysk undersøkelse gjort av testorganisasjonen TÜV, som ble offentliggjort i januar, kommer det fram at de vanligste feilene på elektriske biler er på bremser og hjuloppheng:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer