Rekkevidde på elbiler

Elbilene mister 18,5 prosent rekkevidde vinterstid

Og mange av elbilene lader langt saktere enn de lover.

BEST: Elbilen Hyundai Kona er den som har rekkevidde nærmest den oppgitte rekkevidden, ifølge NAF-testen. Foto: Hyundai
BEST: Elbilen Hyundai Kona er den som har rekkevidde nærmest den oppgitte rekkevidden, ifølge NAF-testen. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert

En omfattende test av 20 elbiler gjennomført av NAF og Motor, viser at både rekkevidden på elbilene og ladehastigheten er dårligere enn det bilprodusentene lover.

I en pressemelding skriver NAF at albilene mister i gjennomsnitt 18,5 prosent av rekkevidden vinterstid. Dessuten kan hurtiglading ta lang tid om du lader feil.

Ingen klarer WLTP

Elbilene man får kjøpt i norske bilbutikker har ifølge NAF en oppgitt rekkevidde, WLTP, fra 260 km til 610 km. I testen deres tapte modellene i gjennomsnitt 18,5 prosent rekkevidde, sammenlignet med den oppgitte rekkevidden.

- Den offisielle rekkevidden er noe optimistisk under norske vinterforhold, slår Nils Sødal i NAF fast.

- Som bilkjøper er det viktig å ikke la seg lokke av betegnelser for rekkevidde som «inntil» og «opptil». Rekkevidden i salgsannonsen er under ideelle forhold i 20 grader, blandet kjøring  og kanskje med en helt annen dekkdimensjon enn du vurderer. Dekkstørrelsen har faktisk litt å si for rekkevidde. Så her gjelder det å spørre og grave før man slår til, sier han.  

Elbilen som klarte seg best på rekkevidde, var Hyundai Kona, som hadde et rekkeviddetap på kun 9 prosent. Samtidig havnet Opel Ampera-e i andre enden av skalaen, den klarte kun 70 prosent av oppgitt rekkevidde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer