Bilsalget i februar 2021

Elbilene slått igjen

For andre måned på rad ble en ikke-elbil månedens mest solgte. Samtidig gikk elbil-andelen kraftig tilbake.

BESTSELGER: For andre måned på rad er en ikke-elbil Norges mest registrerte nybil. Vis mer
Publisert

- Disse tallene burde bekymre flere enn meg. Skal vi være i rute til å nå målet om kun salg av nye elbiler i 2025, må vi opp på nivået vi var på i høst. Da var elbilandelen på over 60 prosent flere måneder på rad, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening i en pressemelding.

Slike uttalelser er imidlertid ikke uvanlig fra interesseorganisasjonen når elbilandelen går ned. Situasjonen er egentlig ikke så ille som det kan virke. Det er mange ting som påvirker tallene, som av helt naturlige årsaker kan svinge mye fra måned fra måned.

Men før vi forklarer den saken, kan vi se nærmere på de konkrete tallene.

Elektrisk dominans ...

Til sammen ble det levert 10 687 nye personbiler til norske kunder i februar. Det er 341 flere sammenlignet med samme måned i fjor. Dessuten ble det solgt 5074 nye helelektriske biler, men også 3378 nye ladbare hybrider med bensin- (3219) eller dieselmotor (159) ut fra ulike forhandlere.

Ikke-ladbare hybrider stod for 872 nyregistreringer, tilsvarende 8,2 prosent. Til sammen utgjorde dermed salget elbiler, ladbare hybrider og hybrider om lag 87,5 prosent av det norske nybilsalget i februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer