Nye elbiler 2021

Elbilene vi venter spent på

Lengre rekkevidde, lynlading og nytt spennende utstyr. Det er det vi kan vente oss av de nye elbilene som kommer. Her er de seks vi venter mest på.

REKKEVIDDE OG LADING: Mange av de nye elbilene kan skryte av et spennende utseende, lengre rekkevidde og raskere lading. I tillegg har de nytt utstyr som blant annet kan gi strøm til huset ditt eller elektrisk utstyr på tur. Foto: Kia
REKKEVIDDE OG LADING: Mange av de nye elbilene kan skryte av et spennende utseende, lengre rekkevidde og raskere lading. I tillegg har de nytt utstyr som blant annet kan gi strøm til huset ditt eller elektrisk utstyr på tur. Foto: Kia Vis mer
Publisert

I løpet av de neste månedene kommer det en strøm av nye elbiler til Norge. Allerede nå velger rundt 55 prosent av alle nordmenn som kjøper ny bil en av de 60 elektriske modellene på markedet.

Det neste året vil vi få rundt 30 elektriske modeller til å velge mellom. Flere av disse vil få en rekkevidde på over 500 kilometer. Den nye rekkevidde-kongen blir Mercedes-flaggskipet EQS, som skal klare 770 kilometer før batteriet er tomt. Men også flere av bilene til mer folkelige priser får god rekkevidde.

Spennende er det også at flere av de nye bilene lader raskere. Et godt eksempel er Kia EV6 som har såkalt 800 volts teknologi. Søstermodellen Ioniq 5, som ruller ut på norske veier, ble en klar vinner i NAFs siste ladetest. Bilen oppgis med en rekkevidde på 481 kilometer, og det tok bare 19 minutter å lade batteriet fra 6 til 80 prosent.

Kinesiske Nio, som har Norge som sitt første land utenfor Kina, bygger små stasjoner der du kan kjøre innom og bytte til et fulladet batteri på tre-fire minutter. Toyota, som nå kommer med sin første elbil, har byttet ut rattstammen med elektronisk overføring av styresignalene. Det er slik fly har i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer