Salg av elbil

Elbilenes framtid i Norge er avgjort

Dersom Stortinget ikke hadde vedtatt forslaget, kunne det blitt mangel på elbiler i Norge.

SKJEBNEDAG: Stortinget behandlet er forslag fra Samferdselsdepartementet i dag, som kan sikre norske elbilimportører fortsatt høyt salg. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix.
SKJEBNEDAG: Stortinget behandlet er forslag fra Samferdselsdepartementet i dag, som kan sikre norske elbilimportører fortsatt høyt salg. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag behandlet Stortinget forslaget fra Samferdselsdepartementet om endringer i vegtrafikkloven. Departementet kom med en innstilling der de ba Stortinget godkjenne to beslutninger fra EØS-komiteen:

  • Endringer i vegtrafikkloven og samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning om innlemmelse i EØS-avtalen, med tilknyttede rettsakter (S-delen)
  • Endringer i vegtrafikkloven og samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning om innlemmelse i EØS-avtalen, med tilknyttede rettsakter (Lov-delen)

EU har nemlig bestemt en gjennomsnitts-grense for CO2-utslipp for hver bilprodusent, på 95 gram CO2 per bil i løpet av ett år. Produsenter som bryter denne grensa vil straffes med gebyrer - gjeldende fra 1. januar 2021.

Torsdagens sak i Stortinget dreide seg altså om Norge skulle slutte seg til denne overvåkingen og rapporteringen, og dermed telle med i bilprodusentenes totale flåteutslippskrav.

Store konsekvenser

Dersom Stortinget ikke hadde vedtatt dette, ville ikke utslippsnivået i Norge spille noen rolle for bilprodusentenes økonomiske utslippsresultater, skrev Bilnytt (bak betalingsmur).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer