Pris på Polestar

Elbiler blir enda billigere

I forrige uke fortalte vi om store priskutt på Hyundai Kona Electric og VW ID.3. Nå settes prisen ned også på Polestar 2, samtidig som Kia og Volvo frister med mye ekstra utstyr.

80 000 BILLIGERE: Til tross for at de har hatt stor suksess i Norge, kutter Polestar prisen på rimeligste modell med 80 000 kroner. Foto: Polestar
80 000 BILLIGERE: Til tross for at de har hatt stor suksess i Norge, kutter Polestar prisen på rimeligste modell med 80 000 kroner. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Polestar 2 gjorde det svært bra i Norge i fjor med 4236 solgte biler. Så langt i år er dette den femte mest solgte bilen i Norge. Nå lanserer Polestar to rimeligere utgaver av bilen, samtidig som toppmodellen får en lavere startpris.

Så langt har Polestar 2 med firehjulsdrift, 78 kWt batteri og en WLTP-rekkevidde på 460 kilometer, kostet 469 000 kroner.

80 000 billigere

I en melding forteller Polestars PR-representant i Norge, Rebecca Goodchild, at startprisen på toppmodellen Long Range Dual motor heretter blir 429 000 kroner. I tillegg lanseres to nye modeller med en motor og tohjulstrekk: En med den samme lange rekkevidden som toppmodellen til 409 000 kroner og en batteripakke på 64 kWt til 389 000 kroner. I praksis betyr det at rimeligste Polestar 2 blir 80 000 kroner billigere.

- 2021 er året Polestar 2 virkelig får fart. Vi valgte å lansere toppmodellen i fjor høst, og nå utvider vi valgmulighetene med to nye utgaver. Det sier Thomas Ingenlath, CEO av Polestar, og lover at også de rimeligere modellene som nå kommer har høyt nivå av standardutstyr.

Nye Volvo-priser snart klare

For Volvo, som selger elektriske XC40 Recharge med den samme teknologien som Polestar 2, kan det bli vanskelig å fortsette å selge sin bil for 525 000 kroner. Den har samme batteripakke, rekkevidde og firehjulstrekk som Polestar 2, som nå blir 100 000 kroner billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer