Pris på Polestar

Elbiler blir enda billigere

I forrige uke fortalte vi om store priskutt på Hyundai Kona Electric og VW ID.3. Nå settes prisen ned også på Polestar 2, samtidig som Kia og Volvo frister med mye ekstra utstyr.

80 000 BILLIGERE: Til tross for at de har hatt stor suksess i Norge, kutter Polestar prisen på rimeligste modell med 80 000 kroner. Foto: Polestar
80 000 BILLIGERE: Til tross for at de har hatt stor suksess i Norge, kutter Polestar prisen på rimeligste modell med 80 000 kroner. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Polestar 2 gjorde det svært bra i Norge i fjor med 4236 solgte biler. Så langt i år er dette den femte mest solgte bilen i Norge. Nå lanserer Polestar to rimeligere utgaver av bilen, samtidig som toppmodellen får en lavere startpris.

Så langt har Polestar 2 med firehjulsdrift, 78 kWt batteri og en WLTP-rekkevidde på 460 kilometer, kostet 469 000 kroner.

80 000 billigere

I en melding forteller Polestars PR-representant i Norge, Rebecca Goodchild, at startprisen på toppmodellen Long Range Dual motor heretter blir 429 000 kroner. I tillegg lanseres to nye modeller med en motor og tohjulstrekk: En med den samme lange rekkevidden som toppmodellen til 409 000 kroner og en batteripakke på 64 kWt til 389 000 kroner. I praksis betyr det at rimeligste Polestar 2 blir 80 000 kroner billigere.

BILLIGERE UTGAVER: Så langt har Polestar 2 vært tilgjengelig som en toppmodell med lang rekkevidde og firehjulstrekk. Nå kommer rimeligere utgaver ned mot 390 000 kroner, forteller Polestar-.sjef Thomas Ingenlath. Foto Polestar
BILLIGERE UTGAVER: Så langt har Polestar 2 vært tilgjengelig som en toppmodell med lang rekkevidde og firehjulstrekk. Nå kommer rimeligere utgaver ned mot 390 000 kroner, forteller Polestar-.sjef Thomas Ingenlath. Foto Polestar Vis mer

- 2021 er året Polestar 2 virkelig får fart. Vi valgte å lansere toppmodellen i fjor høst, og nå utvider vi valgmulighetene med to nye utgaver. Det sier Thomas Ingenlath, CEO av Polestar, og lover at også de rimeligere modellene som nå kommer har høyt nivå av standardutstyr.

Nye Volvo-priser snart klare

For Volvo, som selger elektriske XC40 Recharge med den samme teknologien som Polestar 2, kan det bli vanskelig å fortsette å selge sin bil for 525 000 kroner. Den har samme batteripakke, rekkevidde og firehjulstrekk som Polestar 2, som nå blir 100 000 kroner billigere.

Erik Trosby, PR og kommunikasjonssjef i Volvo Norge, forteller at også de må ha konkurransedyktige priser på bilene sine, men:

- Vi er midt i et skifte av modellår. Jeg kan derfor ikke kommentere på hva prisene blir framover. De nye modellvariantene og alle våre priser vil være klare i løpet av andre kvartal, sier Trosby.

DYR: I dag framstår elektriske Volvo XC40 som dyr. Nye utgaver med tohjulstrekk og en litt mindre batteripakke, vil gi solide priskutt også på XC40. De nye prisene blir klare i løpet av et par måneder, ifølge importøren. Foto: Antti Hentinen
DYR: I dag framstår elektriske Volvo XC40 som dyr. Nye utgaver med tohjulstrekk og en litt mindre batteripakke, vil gi solide priskutt også på XC40. De nye prisene blir klare i løpet av et par måneder, ifølge importøren. Foto: Antti Hentinen Vis mer

Gratis-pakke

Han legger til at utstyrsnivået i deres XC40 er høyt i utgangspunktet og at de nå i tillegg gir kundene gratis service, tre års forsikring, veihjelp, utskifting av luftfilter, bytte av vindusviskere en gang i året, bytte av bremseskiver og klosser når de er slitt, samt en del andre ting inkludert i prisen.

I forrige uke kuttet VW prisen på nye ID.3 med mellom 22 000 og 28 000 kroner på de forskjellige utgavene. Prisen på rimeligste bil med stor batteripakke, som skal gi en rekkevidde på 423 kilometer, er satt ned fra 349 600 til 327 200 kroner. Den aller rimeligste ID.3 koster nå 283 900 kroner. Bedre kronekurs mot euro er den offisielle forklaringen på prisnedgangen.

Fra 400 000 til 330 000 kroner

For et par uker siden kuttet også Hyundai prisen på sin populære Kona Electric, med den store batteripakken på 64 kWt og rekkevidde 449 kilometer, fra 400 000 til 330 000 kroner. På denne modellen er det riktignok tatt bort litt utstyr, men den har fått en ansiktsløftning med nytt design.

PAKKETILBUD: Kia-sjef Irene Solstad gir nå kundene som kjøper elektriske Niro og Soul en ekstra utstyrspakke til en verdi av 30 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll
PAKKETILBUD: Kia-sjef Irene Solstad gir nå kundene som kjøper elektriske Niro og Soul en ekstra utstyrspakke til en verdi av 30 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Søster-merke Kia selger elbil-modellene Niro, med startpris på 384 900 kroner, og Soul, fra 367 900 kroner, med batteripakker på 64 kWt. Importøren kan neppe sitte rolig og se på at konkurrentene kutter prisene. I dag har de møte med alle sine forhandlere, og her vil det bli kommunisert hva som skjer framover:

Utstyrspakke til 30 000 på Kia

- Vi følger selvfølgelig med på markedet og kjører kampanjer på begge våre elbil-modeller hvor kundene får med blant annet vinterhjul og metallic lakk. Det betyr at du sparer over 30.000 på en e-Soul. Og så venter vi i spenning på vår helt nye EV6 som kommer til sommeren, sier informasjonssjef i Kia Norge, Mette Simonsen Sauge, og legger til:

- Både e-Niro og e-Soul er fortsatt blant elbilene som gir deg lengst rekkevidde for pengene. I tillegg har vi biler for rask levering. Vi ser også på det som gode konkurranse-fortrinn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer