Glattkjøring med ekspertene

- Elbiler bør holde seg hjemme!

Bjørn Legreid, kjent profil fra National Geographic-serien «Vinterveiens Helter» sitter på med stortingsrepresentant Bård Hoksrud på øvingsbanen til NAF.

SE VIDEO! GLATTKJØRING: Bjørn Legreid fra Vinterveienes helter og Bård Hoksrud, får prøvd grensene på glattkjøringsbane. Video: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Elbiler burde holde seg hjemme. Enkelt og greit. Så hard er jeg på det!

Det sier den munnrappe og kjente profilen fra TV-serien «Vinterveiens Helter», Bjørn Legreid, om elektriske biler på fjellet. Han mener man må ha full tank - enten med diesel eller bensin, om man skal legge ut på lengre biltur vinterstid.

Hoksrud på glatta

Dinside har blitt med Legreid og stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp), som tidligere har jobbet i samferdselsdepartementet og som fortsatt brenner for samferdselspolitikk. Hos «Vinterveiens Helter» får vi høre mer om utfordringene de møter på vinterveiene - samtidig som vi får noen gode tips om hvordan vi skal te oss på glatt vinterføre.

Siden Bjørn Legreid snakker veldig sjarmerende engelsk i serien, gir han selvfølgelig instrukser og tilbakemeldinger på ... engelsk, her også.

Her går det galt for Hoksrud

Til info kjører vi en splitter ny Audi Q5, med alle støttesystemer på, noe som gjør det enklere for mannen bak rattet. Men den opphever ikke tyngdeloven ...

Legreid har to gode råd til Hoksrud og deg som skal kjøre på vinterføre:

  1. Finn et sted å øve med bilen
  2. Bli kjent den - og hvordan bilen reagerer på det glatte underlaget

NAF-sjefens beste tips

Tormod Schjerpen, daglig leder på NAFs øvingsbane på Fetsund, har to viktige tips til deg i vintertrafikken.

  1. FART: - Du må avpasse hastigheten etter forholdene. Gjør du det, skal det mye til før det skjer en ulykke. Selv om moderne stabiliseringssystemer er blitt veldig bra og redder veldig mange, så retter de ikke ut svingen eller strør veien for deg!
  2. SE LANGT FREM: - Se dit du skal. Ser du på fotgjengeren, elgen eller bilen du ikke vil treffe, er det der du havner. Ser du etter muligheter istedenfor på problemet, svinger du den veien. Er muligheten du ser å havne på jordet, er det som regel bedre enn alternativene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer