Elbiler og batteriteknologi

Kundene ønsker bedre kapasitet. Produsentene forteller at det tar tid.

Foto: TESLA
Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke langt tilbake i tid før ordet energitetthet var søvndyssende for en stor del av befolkningen. I dag er dette snudd på hodet, og en god del av folk flest er blitt opptatt av både energitetthet og batterikapasitet. Spesielt de som har interesse for, eller av andre grunner engasjerer seg i elbiler.

Hvem, hva, hvor?

Blant entusiastene spres det rykter og meninger i alle retninger, for alle venter på den store batterirevolusjonen. Noen har hørt om noe, andre har hørt om noen som mener å ha lest noe. Lenker til både troverdige og mindre troverdige påstander spres som ild i tørt gress overalt hvor temaet diskuteres.

Felles for de fleste diskusjonene er at usikkerheten er stor, for når kommer de nye teknologiene?

En forsker sa engang at batterier allerede har opplevd gjennombruddet. Det kom da de tok i bruk litium, mente han, og får på mange måter støtte av en som burde vite mer om dette enn de aller fleste - Elon Musk.

Ingen vidundermidler

I et intervju undertegnede hadde med Tesla-sjefen selv, var Musk klar i sin tale. -Vi kjenner ikke til noen teknologier som vil revolusjonere batteriteknologien. Derfor satser vi videre på den løsningen vi har, fortalte han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer