Elbiler stenges ute av kollektivfeltet i Oslo

Når Ring 3 og E18 skal oppgraderes, må elbilene holde seg unna kollektivfeltet.

PRIVILEGIER FOR FALL: På sikt vil nok elbilene måtte ut av kollektivfeltet på mer permanent basis. Men per nå innfører Vegvesenet en midlertidig utestengelse under oppgraderingen av Ring 3 i Oslo. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
PRIVILEGIER FOR FALL: På sikt vil nok elbilene måtte ut av kollektivfeltet på mer permanent basis. Men per nå innfører Vegvesenet en midlertidig utestengelse under oppgraderingen av Ring 3 i Oslo. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har gjentatt til det kjedsommelige hvor unikt Norge er som elbilland, med både kjøps- og bruksfordeler som har ført til at vi har det suverent høyeste elbilsalget i verden i forhold til andel innbyggere - og bare er forbigått av et knippe mye mer folkerike land når elbilsalget måles i absoluttverdi.

Men, som vi har kunnet melde om tidligere: Elbilfordelene kan ikke vare evig.

Det får vi en påminnelse om nå, i forbindelse med at det skal utføres omfattende veiarbeider på Ring 3 rundt Oslo.

Les mer om elbiler på Dinside.

Det er en pressemelding på Statens Vegvesens hjemmesider som informerer om dette. Der fremgår det at Vegvesenet prioriterer buss og nødetater under oppgraderingen av tunnelene i Oslo.

Elbiler stenges derfor ute fra kollektivfeltene forbi anleggsområdene på Ring 3.

Målet med oppgraderingen av tunnelene i Oslo er å gi hovedstaden tryggere tunneler. Få omkjøringstraseer for tunnelene i Oslo gjør at Vegvesenet må prioritere buss og nødetater.

Les også: Elbil-lading uten kabler

Når oppgraderingen av Smestadtunnelen starter 1. juni, bygger Vegvesenet et eget kollektivfelt forbi anleggsområdet. Her får også nødetater og pasienttransport adgang, men ikke elbiler.

- Vi vet av erfaring at tettheten av elbiler flere steder i hovedstadsområdet skaper utfordringer for bussene, forklarer prosjektleder Hilde Ulvik i pressemeldingen.

- Når nødetatene nå også må få plass i de samme feltene, er det ikke plass til elbilene. Vi prioriterer derfor nødetater og kollektivtrafikk.

Elbilvedtaket:

ELBIL-RUSH: På enkelte tidspunkter er det rimelig fullt av elbiler i kollektivfeltene rundt de store byene. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX
ELBIL-RUSH: På enkelte tidspunkter er det rimelig fullt av elbiler i kollektivfeltene rundt de store byene. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX Vis mer


  • Ring 3 – elbiler får ikke tilgang til kollektivfeltet
  • E18 - ingen elbil i kollektivfeltet i perioden 06.00 - 09.00 inngående (øst) / Vækerø-Filipstad og i samme område 14.00 – 18.00 utgående (vest)
  • Vegvesenet foretar løpende vurderinger av tiltaket, og vil vurdere hvordan trafikksituasjonen utvikler seg. Når arbeidene med Granfosstunnelen starter høsten 2015, vil man vurdere begrensninger for elbiler også på strekningen Lysaker-Sandvika.

Tunneloppgraderingen vil pågå fram til 2020, men belastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017. I denne perioden vil tunnelarbeidet medføre en kapasitetsreduksjon på 55 prosent langs Ring 3.

Vegvesenet henstiller alle trafikanter til å ta hensyn til hverandre og være ekstra oppmerksomme i omleggingsfasen.

Trafikkinformasjon

For oppdatert trafikkinformasjon: Ring 175, eller se www.vegvesen.no/trafikkmeldinger

Se også www.vegvesen.no/vegprosjekter/tunneleroslo for mer informasjon om tunnelprosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer