Elbilistene vil ha mat og tak

Elbilistene vil ha fossilbil-rettigheter

Nå vil elbilistene ha det samme tilbudet som bensin- og diesel-eierne.

VIL HA DET SLIK: NAF vil at elblistene skal få ladestasjoner lik bensinstasjoner, med tak og servicetilbud. Foto: Naf
VIL HA DET SLIK: NAF vil at elblistene skal få ladestasjoner lik bensinstasjoner, med tak og servicetilbud. Foto: Naf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbilene tar stadig en større del av det totale bilsalget her i landet. Med store økonomiske gulrøtter viser det seg lukrativt å gå for helelektrisk, framfor biler som helt eller delvis går på bensin eller diesel.

I august tok elbilene et stort jafs av kaka, eller rettere sagt 70 prosent av totalsalget. For at enda flere skal velge elektrisk, ønsker nå medlemsorganisasjonen NAF at elbilistene skal få det enda bedre.

«Folk vil ha et servicetilbud og litt komfort når de lader. Noe så enkelt som tak over ladestasjonen bør være et minstekrav», sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF i en pressemelding torsdag.

Vil ha «bensinstasjoner»

Bileier-organisasjonen mener rett og slett at elbilistene fortjener samme goder som de som fyller bensin og diesel på tanken.

– Det må bli slutt på at elbilister må ut å starte laderen i regn og vind, uten tak over hodet, og uten mulighet til å kjøpe seg en kopp kaffe, sier Sørdal og legger til at folk ikke tar til takke med en lader som er plassert sammen med konteinerne bak et næringsbygg lenger.

– De vil ha muligheten for en matbit, toalett og kanskje til og med en lekeplass til barna, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer