Bilsalget betydelig opp i første kvartal, men...

Elbilsalget kraftig tilbake

Det er det selvfølgelig en del gode grunner til. I første kvartal var nesten halvparten av registreringene elbiler, men i april kommer et tilbakeslag.

GODT I SIGET: Audi leverer nå jevnt og trutt av sin nye el-SUV e-tron, men i likhet med elbilmarkedet for øvrig, er tallet på nye registrerte biler ned i forhold til en svært god mars måned. Foto: Jamieson Pothecary
GODT I SIGET: Audi leverer nå jevnt og trutt av sin nye el-SUV e-tron, men i likhet med elbilmarkedet for øvrig, er tallet på nye registrerte biler ned i forhold til en svært god mars måned. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I første kvartal var nesten halvparten av nybilregistreringene elbiler, men i april kommer et tilbakeslag. Tallene vi har hentet fra elbilstatistikk.no viser at det per fredag 26. april, så langt denne måneden er førstegangsregistrert totalt 3796 elbiler her i landet - og dette tallet inkluderer bruktimporten.

For hele mars var tallet 11.608 elbiler. Av dem var 10.728 utenom parallellimport.

Svak måned

Det skal riktignok også tas høyde for at påsken har vært i april, noe som reduserer antall registreringsdager. Likevel: Med mindre det kommer et voldsomt rush i løpet av månedens to siste dager, ligger april an til å kunne bli den svakeste elbil-måneden siden i fjor sommer.

Som om det skulle være nødvendig, bekrefter dette også at mars var en helt eksepsjonell måned, dominert av utleveringene av store mengder Tesla Model 3. Denne hadde mange kunder allerede ventet lenge på.

Tesla igjen

Model 3 leder for øvrig kappløpet også i april med sine 700 registreringer, hvilket ikke en gang er i nærheten av en femtedel av sensasjonelle 5300 levert i mars. Model 3 følges, ikke langt bak, av e-Golf som fortsetter å være en ubetinget suksess for Volkswagen bare noen dager før importøren åpner for muligheten til å bestille den kommende erstatteren til e-Golf, kjent som VW ID.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer