Registreringskilt for elbiler: Hva kommer etter ED?

Elbilskiltene krasjer med Oslo

Om ikke lenge vil en ny bokstavkombinasjon bli gjeldende for elbilene, men hovedstadsskiltene står i veien for å fortsette dagens kronologi.

REGISTRERINGSSKILT FOR ELBILER: Med stadig økende registreringstall for elbilene blir det behov for nye bokstavserier til elbilene, men Oslo-skiltene stor i veien for dagens ordning. Foto: Øystein B. Fossum
REGISTRERINGSSKILT FOR ELBILER: Med stadig økende registreringstall for elbilene blir det behov for nye bokstavserier til elbilene, men Oslo-skiltene stor i veien for dagens ordning. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

EL. Slik startet de første årene med kjennemerker på norske elbiler. Det tok flere år før det var behov for nye bokstaver på skiltene. EK tok over stafettpinnen, før EV etterhvert ble gjeldene.

Den gang hadde bokstavene en mening. EL for «elektrisk«, EK for «elektrisk kjøretøy» og på samme måte EV for engelske «electric vehicle».

Deretter fulgte EB («elbil») og EC («electric car), som forsåvidt også gav mening. Men det som i realiteten var skjedd var at Vegvesenet hadde gått over til en alfabetisk og kronologisk rekkefølge på de nye skiltene.

Norsk elbilforening vil hevde at de siste skiltene som ble tatt i brukt tidligere i år, ED, står for «electric drive». Er man kreativ kan man naturligvis fortsette med denne leken til det er tomt for bokstaver.

Dette etterfølger ED

14. desember var det 34 174 elbiler registrert på ED-skilter. Og per dags dato er det med andre ord fortsatt over 50 000 ledige tallkombinasjoner i ED-serien. Samtidig er det registrert over 120 000 nye elbiler i 2021, så behovet for en ny kombinasjon nærmer seg med andre ord med stormskritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.