Eldre damer og unge gutter verst

Men nå skal ingen føle seg trygge.

PÅ JAKT: avdelingsdirektør Asbjørg S. Christophersen i Folkehelseinstituttet hjelper politiet med å fakke dopkjørerne. UP-sjef Runar Karlsen i bakgrunnen tar i mot all hjelp han kan få.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PÅ JAKT: avdelingsdirektør Asbjørg S. Christophersen i Folkehelseinstituttet hjelper politiet med å fakke dopkjørerne. UP-sjef Runar Karlsen i bakgrunnen tar i mot all hjelp han kan få. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år blir omlag 10.000 bilister arrestert på norske veier på grunn av rusmistanke. I nesten annenhver sak dreier det seg om mistanke om andre rusmidler enn alkohol, og i 90 prosent får politiet rett.

- Før var det vanlige at det kun var alkohol som skapte ulykker, forteller avdelingsdirektør Asbjørg S. Christophersen i Folkehelseinstituttet.

Men slik er det ikke lenger. Det blir stadig vanligere at andre rusmidler, enten alene eller i samspill med alkohol, gjør norske bilister farlige.

- Derfor er det viktig med nye lover hvor man fokuserer også på disse rusmidlene, konkluderer Christophersen.

Vegtrafikklovendringer ved nyttår: Åpner for spyttprøver

Ivrig minister

Fra og med neste år trer en ny veitrafikklov i kraft. Her innføres det nulltolleranse for kjøring under påvirkning av også andre stoffer enn alkohol.

Og det er ikke bare kjøring i narkorus loven skal ta knekken på. Også en rekke medisiner, ofte merket med den røde trekanten, påvirker folks kjøreevne, og skal nå slås hardt ned på.

- Når målet er null skadde og drepte i trafikken, krever det innsats, påpeker samferdelsesminister Magnhild Meltveit Kleppa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer