Elegant Hyundai på vei

Nye Hyundai Sonata fremstår som den reneste designrevolusjon sammenlignet med dagens utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Man kan sikkert si mye pent om dagens Hyundai Sonata, som kom på markedet så sent som i 2001. De fleste vil imidlertid være enig i at bilen ikke fremstår som spesielt vakker.

Raskt modellskifte

Mens de fleste bilmodeller lever mellom seks og åtte år, ser det ut til at Sonata må nøye seg med fire. Nye Hyundai Sonata skal ifølge Hyundai-importøren vises på Paris-utstillingen i september og skal lanseres i Korea i løpet av de nærmeste ukene. Ifølge samme importør tar det vanligvis omlag et halvår fra Korea-lansering til Europa-lansering, noe som betyr at vi sannsynligvis vil få stifte bekjentskap med nye Sonata i løpet av neste år.

Mange nye modeller

Hyundai har de siste årene lansert en lang rekke nye modeller, hvorav flere har fått positive mottakelser både i Asia, USA og Europa. I 2000 kom den store firehjulstrekkeren Santa Fe og i 2001 kom fleksibilen Matrix. Året etter kom den enda større firehjulstrekkeren Terracan, småbilen Getz og sportsbilen Coupé. I disse dager lanseres RAV4-utfodreren Tucson.

Luksusmerke på gang?

Hyundai har i tillegg gjort det svært godt i flere amerikanske kvalitetsundersøkelser. Selvtilliten er derfor høy og det verserer nå rykter om at Hyundai planlegger å introdusere et eget luksusmerke. Toyota og Nissan har gjort stor suksess i USA med luksusmerkene Lexus og Infiniti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer