Bilsalget i mars og første kvartal 2018

Elektrifiseringen skyter fart

I mars ble det registrert flere elbiler enn biler med bare diesel- eller bensinmotor til sammen

FABELAKTIG SUKSESS: Nissan er ikke blant elbilprodusentene som sliter med å levere og bare i mars ble det registrert over 2000 nye Nissan Leaf. Dermed er ikke bare Leaf månedens toppmodell, men også modellen som er mest registrert av alle hittil i år. Foto: Knut Moberg
FABELAKTIG SUKSESS: Nissan er ikke blant elbilprodusentene som sliter med å levere og bare i mars ble det registrert over 2000 nye Nissan Leaf. Dermed er ikke bare Leaf månedens toppmodell, men også modellen som er mest registrert av alle hittil i år. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en elendig januar måned og en fortsatt svak februar, skjøt bilsalget fart for alvor igjen i mars. Det viser den siste statistikken over nye registrerte personbiler fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Til tross for at påsken i år falt i denne måneden, med tre arbeidsdager mindre enn mars 2017, gikk bilsalget opp med 7,5 prosent i forhold til samme måned i fjor. 14.401 nye personbiler ble registrert i mars.

Stabilisert marked

Dermed er fallet i markedet begrenset til 11,6 prosent i første kvartal sammenliknet med første kvartal 2017. Det kan forklares både med at enkelte importører – ikke bare Opel, med manko på Ampera-e, men også Volkswagen, har slitt med å skaffe nok biler til å dekke etterspørselen, og et snitt på én registreringsdag mindre per måned. Det var med andre ord en skikkelig propp som løsnet i mars.

Alle elbilrekorder knust

Bruktimporten gikk ned med 19,5 prosent, men et flertall av de førstegangsregistrerte parallellimporterte bilene var elbiler – hele 831 stykker eller en økning på 45 prosent. Dermed var totalt antall førstegangsregistrerte elbiler i mars 6.197 eller 39,1 prosent av alle registreringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer