Elektrisk BMW

Det er viktig å vise seg frem som miljøvennlige og fremtidsorienterte på messer. I hvert fall i USA.

BMW Concept ActiveE (12/2009) Foto: eb.andriuolo
BMW Concept ActiveE (12/2009) Foto: eb.andriuolo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW jakter også på den CO2-frie bilbruken, og viser en elektrisk konseptbil på bilutstillingen i Detroit til uken. Bilen er basert på en 1-serie kupé, og i stedet for forbrenningsmotor har den en elektrisk motor plassert rett over bakhjulene. Den yter 170 hestekrefter og har 250 newtonmeter tilgjengelig i hele turtallsregisteret. 0 til 100 går unna på 9 sekunder. 0 til 60 klarer den på 4,5 sekunder og toppfarten er stoppet på 145 kilometer i timen. Batteriene er av typen lithium-ion. For de som har et uttak på veggen med 50-ampere(!), kan bilen lades opp på tre timer.

Tung

Elektriske biler er tunge og denne er intet unntak. Den veier 1.800 kilo og det er ikke så rent lite når vi tenker på at vekt er forbrukets verste fiende. BMW har regnet ut at rekkevidden (etter å ha brukt en amerikansk syklus vi aldri har hørt om) er på 24 mil. Men til slutt er de redelige og sier at 16 mil er den praktiske rekkevidden i daglig bruk.

Plass

Det er fortsatt en lang vei å gå før elektriske biler er fullverdige alternativer til biler med forbrenningsmotorer. Denne har også en del begrensninger, men når det kommer til plass og komfort skal det ikke mangle mye. Innvendig plass i denne bilen er som på 1-serie kupé som er på gata nå. Samme plass både foran og bak. Bagasjerommet er litt krympet, og rommer 200 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer