VWs minibuss skal gjenoppstå - som elbil

Elektrisk familiebil med lang rekkevidde

Folkevognbussen kommer tilbake. Igjen og igjen. Og igjen...

ELBIL TIL FOLKET: Volkswagen har en strategi for at millioner skal få råd til elbil i fremtiden, men det gjenstår noen år med utvikling. Denne bussen er medlem nummer to av I.D.-familien som foreløpig består av konseptbiler, men fans av den gode, gamle folkevognbussen vil nok nikke gjenkjennende. Foto: Volkswagen          
ELBIL TIL FOLKET: Volkswagen har en strategi for at millioner skal få råd til elbil i fremtiden, men det gjenstår noen år med utvikling. Denne bussen er medlem nummer to av I.D.-familien som foreløpig består av konseptbiler, men fans av den gode, gamle folkevognbussen vil nok nikke gjenkjennende. Foto: Volkswagen           Vis mer
Publisert

OK, denne gangen da, kommer den endelig, denne mikrobussen til VW, som de har dratt frem fra sine støvete arkiver så mange ganger tidligere - senest som Bulli i 2011?

Denne åtteseters familiefrakteren ser jo besnærende ut, der den står foran publikum på Detroits bilutstilling. Men akk - det er nok en gang en konseptbil. I tråd med tiden er den riktignok elektrisk - med oppgitt rekkevidde opptil 600 kilometer - men konsept likefullt.

16 års venting - så langt

Og dette 16 år etter at Volkswagen viste sin Microbus , også den gang i Detroit - en bil de året etter hevdet skulle komme i produksjon.

Samme mikrobuss-lignende tema ble i nedtonet versjon også brukt av VW for å vise sitt elektriske konsept med bilen Budd-E, bare måneder før de annonserte sin kommende elbil-revolusjon.

Mikrobussen som står her er med andre ord en nyutvikling basert på et velkjent tema. Navnet denne gangen er det lite sexy I.D. Buzz. Buzz henspiller selvsagt både på buss og på buzz, som «snakkis» - eller noe som skaper blest og gir mye omtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer