Elektrisk familiebil på veien

Tesla har så langt greid å gjøre alle pessimistiske prognoser til skamme. Produsenten forbereder en bilrevolusjon, intet mindre.

Foto: Tesla
Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi annonserte første gang i vår: Tesla lanserer en familiesedan under navnet Model S. I likhet med merkets mye omtalte roadster, som omsider har fått fotfeste i markedet, er den elektrisk drevet, og kravspesifikasjonen er uendelig mer krevende enn noe av det som er elektrisk blant dagens biler kan svare til.

Mazdas tidligere sjefsdesigner, Franz von Holzhausen, er ansatt til designjobben, og det har vist seg gunstig. I motsetning til det meste elektriske som ruller, synes vi denne kreasjonen har en unektelig grad av "wow-faktor". (En viss likhet med Mazda 6 er kanskje ikke helt tilfeldig - ispedd et hint av Jaguar XF og en dash Aston Martin).

Kjørbar i dag

Torsdag 26. mars 2009 - midt i den vanskeligste tiden for Tesla - ble Model S som prototype avduket i California, med guvernør Scwartzenegger og flere kjendiser til stede. Toppsjef Elon Musk kunne vise at prototypen er kjørbar. Han kunne også bekrefte at produksjonsbilen vil bli temmelig lik bilen vi ser på bildene. Bilen er i salg allerede i dag selv om produksjonen ikke vil komme i gang før sent i 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer