Elektrisk familiefrakter

Beijing-utstillingen har vært arena for en mengde spennende nyheter, deriblant Chevrolet Volt MPV5.

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en demonstrasjon av mulighetene til den såkalte Voltec-plattformen som skal tjene som basis for den kommende generasjon elbiler fra General Motors. Konseptbilen er en fleksibil-versjon av Volt og heter Volt MPV5.

El-krefter

Chevrolet Volt var den første Voltec-baserte bilen som ble vist, og Opel vil få sin versjon - som har fått navnet Ampera. Det dreier seg om elbiler av en hybrid type, men hjulene drives alltid av strøm. Elmotoren yter 150 hestekrefter og skal fint greie å gi bilene de nødvendige ytelser på vei takket være solid og tidlig tilgjengelig trekkraft (opp til 370 newtonmeter). Toppfarten er cirka 160 kilometer i timen. Volt MPV5 er forhjulsdrevet og det er foreløpig usikkert om denne typen bil vil bli klassifisert som hybrid- eller elbil.

Elmotor og hjelpemotor

I motsetning til rene elbiler basert kun på batterier til energilagring - eller brenselceller - er dette nemlig en type elbil som i tillegg er utstyrt med en forbrenningsmotor som kalles "range extender" eller rekkevidde-utvider. Litiumion-batteriets kapasitet er begrenset til 16 kWh, hvilket skal gi en rekkevidde på vel 50 kilometer i Volt MPV5 (over 60 i sedanversjonen). Dette er tilstrekkelig for de fleste pendlere og de aller fleste bilturer holder seg innenfor denne rekkevidden. Det skal ta cirka fire timer å lade batteriene på et vanlig 240-volts uttak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer