Elektrisk fra Nissan

Nissan viser to prototyper som bruker elektrisitet som drivkraft.

Publisert
Sist oppdatert

Den første er en ren el-bil. Derfor er også det foreløpige navnet så enkelt som EV, som rett og slett står for Electric Vehicle, eller elektrisk kjøretøy på godt norsk. Testbilen på bildet er en Nissan Cube, men den endelige produksjonsbilen vil bli unik, og ikke basert på noen annen eksisterende modell.

Ganske sterk

Den elektriske motoren vil yte 108 hestekrefter, og det er ganske mye i en slik bil, spesielt med tanke på det høye dreiemomentet slik biler gjerne har helt fra første omdreining. Motoren driver forhjulene og forsynes med kraft fra en pakke bestående av litium-ion-batterier. Disse er plassert under gulvet slik at de ikke stjeler så mye plass.

2010

Elektrisk fra Nissan
Elektrisk fra Nissan


EV skal komme på markedet allerede i 2010, men da trolig bare i Japan. Innen to år fra dette, skal den også selges på andre utvalgte verdensmarkeder. Det betyr at det ikke er helt usannsynlig at den kommer også hit til Europa.

Hybrid

Den andre bilen er basert på Infiniti G35. Dette er en fullhybrid utstyrt med både en konvensjonell forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Nissan lover gode ytelser, og det vet vi fra før er fullt oppnåelig med en slik teknologi.

Bakhjulsdrift

Motorene driver bakhjulene, men i stedet for å bruke en energitappende momentforvandler, bruker man to kløtsjer til å forbinde og frikoble begge motorene med drivhjulene og hverandre. Det betyr at bilen kan kjøres på begge motorene separat, og selvsagt også sammen, avhengig av kjøresituasjon.

Når?

Nissan sier ikke noe om når denne teknologien skal implementeres i produktrekken, men at det skjer, føler vi oss rimelig sikre på. Per i dag har man nemlig bare forhjulsdrevne Altima Hybrid, som benytter en lisensiert drivlinje fra Toyota Camry hybrid.

 • Se store bilder her.
 • Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer