Elektrisk Nissan Qashqai prøvekjørt

Førsteinntrykket er som av en vanlig bil - bare stillere.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (DinSide Motor): Vi har vært blant de aller første som har fått kjøre den nye elbilen, en femseters elektrisk drevet versjon av den populære "crossoveren", folke-SUVen Nissan Qashqai. Bilen importeres til Norge av firmaet Kontroll Elektro som markedsfører den under konseptnavnet nofuel.no. (Klikk for mer informasjon). Bilen har fått navnet Qashqai EV Pro1.

Fra Oslo ut i verden

Lørdag 26. juni var bilen i Norge i anledning av at den skal legge ut på en verdensturné. Vi fikk da mulighet til å prøvekjøre den noen kilometer i Oslos gater og førsteinntrykket var at den kjøres som en vanlig, forhjulsdrevet Qashqai, og selv om det kjennes at den er tyngre på grunn av batteriene, så er både ytelser og kjøreegenskaper på høyden. Dessuten, som elbiler flest, er fravær av motorstøy et ubenektelig komfort-pluss, selv om det for fotgjengere og syklister kan oppleves som skummelt.

Vel er Qashqai i utgangspunktet en SUV av crossover-typen, men som nevnt er den kun forhjulsdrevet og bakkeklaringen blir heller ikke SUV-aktig idet batteripakken kommer ganske lavt under bunnen på bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer